adventsljusstake adventspyssel
DIY

Adventsljusstake – Adventspyssel med EB del 1

Första Advent och julen närmar sig mer stormsteg! Idag ska jag visa er ett supertips, nämligen återbruka gammal adventsljusstake.

Välkomna till

Adventspyssel med EB del 1 – Adventsljusstake

Detta tips är hur enkelt som helst! Man får använda sig mycket av det man redan har hemma, tillexempel överbliven färg, pynt, rör, glitter etc. Jag fyndade två helt olika men ändå supersnygga adventsljusstakar i farmor och farfars stuga, gratis är bäst😉 Nämen såhär, steg ett är att hitta en adventsljusstake som du ser potential över.

Tillexempel secondhand eller fråga en släktning om dom har något som inte används. Jag tycker det är jätteviktigt att kunna se skönhet i grejer som kanske har några år på nacken, det går att göra väldigt personliga och fina bara med lite fantasi. Sen framför allt är det viktigt för miljön att inte enbart köpa nytt nytt nytt utan använda det som finns. Återbruk och absolut billigare! Bättre miljö för miljön och plånboken.

Adventsljusstake adventspyssel

Vilka fynd jag gjorde hos farmor och farfar, ingen kommer ha likadana adventsljusstakar som jag i år!

Jag använde mig av sprayfärg som var kvar sen ett annat pyssel, ett plaströr, gamla filtstjärnor som brukat hänga i granen. Spets hittade jag i min pyssellåda sen förr. Sedan har jag även köpt lite från Panduro som går att använda. Panduro är den absolut bästa affären för att hitta det du inte trodde du behövde, eller hitta det där lilla extra. Om du behöver mer inspiration så rekommenderar jag absolut att ni tar er en titt.

DIY Adventsljusstake

Du måste alltid börja med att avlägsna gammal färg och sedan tvätta din adventsljusstake. Detta adventspyssel kommer göra din tid innan jul både roligare och mer personlig då du får styla din egen adventsljusstake. Det går att göra på olika sätt och det är endast fantasin som sätter gränserna.

Måla/spraya, helst några varv så den får rikligt med färg. Jag valde att kapa 2 cm bitar av ett plast rör och göra mina egna ljusmanschetter. Ljusstake nr 1, lackade jag i samma färg som den jag gjorde förra året. Kika in den här! Just för att även om formen på dom är olika, så hänger dom ihop! Tror det kommer blir riktigt snyggt hemma hos oss!

På ljusstake nr 2 gick jag lite mer på det rosa. Den planerade jag att ge bort till farmor, och som jag, älskar hon rosa!

Nu i dessa tider vill jag uppmana er alla att tänka lite extra på era äldre, det behövs inte mycket för att ge dom lite mer uppmärksamhet på håll!

Sedan lackade jag filtsjärnorna och en trästjärna från Panduro till de 2 stakarna. Besök gärna @ebinredning på instagram för en tydligare bild av hur jag gått tillväga. Där finns en fin video med en härligt Christams feeling låt! Ni hittar min pysselvideo här.

Adventsljusstake nr 2 var mer skadad sedan start och hade en del skavanker som inte helt gick att rädda… Därför kom jag tillsammans med mamma på den briljanta idéen att klä in den med spets och göra en ”änglalik” adventsljusstake. Vilket blev så bra!!

Adventsljusstake nr 1

adventsljusstake adventspyssel adventsljusstake adventspyssel

Tänk er denna hemma hos oss, med rosa julgran och matchande med adventsljusstake jag gjorde förra året! Ni hittar den här!

Adventsljusstake nr 2

adventsljusstake adventspyssel adventsljusstake adventspyssel adventsljusstake adventspyssel

Jag är så nöjd med båda, två helt olika stakar som har fått nytt liv! Jag gav ljusstaken nr 2 till farmor, hon blev så glad. Och ”änglalik” blev den verkligen. Själv ska jag idag ställa fram allt julpyssel och göra iordning i lägenheten. Jag tror det kommer göra sig riktigt bra med ljusstaken nr 1 i köket och den jag gjorde förra året i vardagsrummet, lite kul att dom är olika former. Sen som ni ser, jag gillar en rosa jul, om ni minns sen sist, har ju även en rosa gran😉

How to make your own amazing and personalized Adventsljusstake:

Steg 1: Hitta en adventsljusstake med potential

Steg 2: Kika vad du har hemma!

Steg 3: Make magic!

Alltid kul att göra något själv! 🙂 🙂 Se vad mycket man kan göra av ytters lite, och det är de som är det absolut roligaste.

Åh vad kul att ni hittade hit igen! Ibland är det långt mellan gångerna! Varje advent kl 18 släpps en ny del av Adventspyssel med EB. På min Instagram kommer det finnas en video med en kortare beskrivning och på bloggen hittar ni ett inlägg som detta❤️ – @ebinredning 

 

Önskar er en fin första advent❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *