Julkrans
DIY

Adventspyssel med EB del 2 – Julkrans

Hej och hopp! Idag står julkrans på pysselagendan. Tänk att en vecka gått så fort, swish säger det bara! Hur känns adventsljusstakarna sen förra veckan? Har ni testat göra en makeover? Om nu inte läst Adventspyssel med EB del 1, så klicka gärna in här! 

Adventspyssel med EB del 2 är nu här och på agendan står det

Julkrans

Som ni läser här ovan ska vi göra en julkrans idag. 😄 Jag har använt mig av granris. Det som är viktigt att tänka på är hur och var ni tar granriset. Jag hade sån tur att farfar har lite skog som jag fick ta lite ifrån. Fråga alltid skogsägaren och läs reglerna kring vad du får och inte får göra i skogen! Och framför allt, tänk på träden!

Detta är min första gång som jag knyter kransar och oj vad enkelt det var! Går väldigt fort och även här är det enkelt att bara ta det man har hemma. Typ gamla julgranskulor, snören, glitter, små tomtar osv. Det behöver inte vara så svårt. 😄

Jag använde mig av:

Granris

Småtomtar

Stjärnor

Kulor

Grön blomstertråd

Ljusslinga

Från Panduro har jag köpt dessa söta stjärnor och kulor! Men funkar lika bra med kulor till granen. Sen gjorde jag även fler kransar (inte den som är med på videon) och dom gjorde jag väldigt stilrena och glittriga. Där knöt jag kransen och sprejade lite lim, på med glitter. Klart! (bilder kommer) 😂

Jag började med att ta några rejälare grenar/bitar av riset och lägger dom efter varandra för att få en känsla av längd och fyllighet. Sen börjar jag linda med blomstertråden ganska rakt (tänk typ girlang). Tills jag kommit halvvägs då börjar jag vika på granriset och forma en krans. När man gjort en cirkel av granriset så kan man göra den mer fyllig och sådär magisk med mer ris, jag använde också en-ris vilket blev supersnyggt! För en mer visuell beskrivning så gå gärna in på mitt instagramkonto EBinredning, ni hittar videon här.

Dags för pyntet! Började med att placera ut små julkulor på kransen, även stjärnor och sist dom tre vise männen (små tomtarna i mitten) 😂 Dom hittade jag tillsammans med lite annat pynt i min farmor och farfars stuga när jag var på adventsljusstake jakt.

Julkrans Det sista jag gjorde innan min julkrans är fulländad var att snurra runt ljusslingan. Och det som är bra med just denna är att den kan vara ute, under vatten tillochmed😉 Dock vet jag inte vart man kan få tag i dom då vi köpte på en marknad förra året…

Sådärja, då var årets julkransar och min första julkrans färdig! Riktigt kul och enkelt! Och om man bara kikar runt hemma så kan man även lyckas göra dom i princip kostnadsfria! Hur bra är inte det?! Sen en hel del julkänsla som kommer med också!

JulkransJulkrans

Här ser ni dom med endast glitter. Riktigt fina!

Julkrans Julkrans Julkrans

Om det är något vi måste tänka mer på i år än någonsin pga jäkla corona skit.. Så är det varandra och julkänslan. Jag valde att göra dessa julkransar och överraska några av mina fina släktingar som kanske inte haft energi till att göra en egen. Och jag tror det blev succé. Jag rekommenderar verkligen att göra lite extra tid i år och överraska/sprida glädje till dom som kanske måste ta det extra lugnt nu.

Förra året vid denhär tiden skrev jag på bloggen för fullt!! Och jag saknar det verkligen… Jag tycker det är skitkul och speciellt nu såhär ett år senare kan läsa lite om vad som gick i mina tankebanor för ett år sedan! Då hade jag planer på mina sängbord, haha åh vad jag minns att jag grubblade på dom! Då hade jag även slagit in alla julklappar vid dethär laget (nästan iaf). Innan nästa veckas slut ska jag absolut försöka få det färdigt!

Tack så mycket för denna gång och jag önskar en fin andra advent! Och nästa vecka vill ni inte missa, då har vi ett supertips på gång till sovrummet 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *