Inredning,  Annat skoj

Äntligen delar jag med mig av DIY sängborden

Som rubriken lyder! Äntligen är det dags att visa upp mitt senaste DIY projekt – sängborden ! Jag älskar att pyssla och därför passar titeln DIY så bra, do it yourself ! (Med hjälp från Tim oftast 😉..)

I höstas hittade jag dom perfekta sängborden! 2 st furu bord som var precis det jag letade efter, jag och mamma for med bilen och köpte dom på studs! 150 kr för dom båda!

Väldigt fina var dom i skicket förutom att de var lite rangliga, men det gick att ordna med några vinkeljärn och skruv! Jag älskar att göra om något gammalt till något helt annat, man kan verkligen få det att bli såå snyggt! Ni hittar ett tidigare inlägg här, där har jag skrivit mer om mina furu sängbord!

Jag började med att försöka stabilisera dom! Dock så tycker jag det också är lite charmigt om luckan hänger lite på sniskan för det är dom detaljerna som skiljer sig från tillexempel ny köpt eller nyrenoverat, DIY. Efter det så bestämde vi oss för att bygga ett hyllplan i själva luckan, kändes mer praktiskt så.

före sängbord1

Såhär såg det ut innan☝️ En tom lucka, så det man skulle ha där i skulle såfall var tvunget att stå på varandra! Vi hade kvar spillbitar från badrummsbygget (jag lovar att skriva ett långt inlägg om det framöver), vi använde oss av dom!

före skåp

Woola! Så enkelt och så praktiskt! Det absolut skönaste med sängborden är att ha dom 😂 Vi har varit utan sen typ oktober… Men efter det så kommer hyllan! Sängborden blir helt plötsligt bättre till förvaring!

Slipa, slipa, slipa!

Bort med gamla knoppar och slipade bort ojämnheter, man kan välja att spackla för att få den absolut bästa ”ny köpt” känslan men som jag skrev tidigare, det är dom små detaljerna som gör att detta är ett perfekt DIY. Lite kvistar och gropar här och var, vad gör det!

Jag valde att måla med en snickerifärg från Nordsjö Idé & Design som blev riktigt bra. Ni kan läsa mer om färgen här ! Jag kom in i butiken med tanken att köpa en svart färg, men när jag frågade om hjälp och började bolla ideér med honom så kom vi fram till en färg som är svart om man jämför med en grå, men grå om man jämför med en svart! Var lite skeptiskt först men färgen blev superfin!

Nu i efterhand kanske jag ändå skulle ha valt den svarta, bara för att få det lite skarpare svart och det var nog det jag var ute efter, men färgen i sig var superfin och jag är ändå toppennöjd! Jag kommer inte måla om dom om man säger så! Färgen var även väldigt lätt att pensla!

Efter torkning i 24 timmar så bar jag upp dom till lägenheten och skådade min vackra skapelse! 😉 Jag hade planerat att köpa guldiga knoppar från Ikea, bagganäs! Det är samma serie som de nya handtagen. Men istället blev det några andra med gulddetaljer istället! Dom är från Lagerhaus, hittade tyvärr dom inte på hemsidan så dom kanske är slut 🙄 ! Ebinredning fick dom i julklapp av mamma❣️ Välj dom knoppar som du tycker är finast!

Efter att dom nya knopparna sitter på plats så, TADAAA! Färdig!

    

Före:

Efter:

Det är som 2 helt olika skåp! Vi är så nöjda med våra nya sängbord! Och jag är framför allt glad över att jag lyckats med ännu ett DIY! Knopparna blev verkligen pricken över i:et.

Total kostnad nya sängbord:

  • 150 kr furuborden
  • Färgen 500 kr (cirkus)

650 kr!

Vilket kap! Finns absolut billigare färger som också fungerar bra, men jag valde en kvalitets färg för längst möjliga hållbarhet, men detdär gör man som man vill! Sedan hade vi allt annat, slippapper, målartvätt, penslar osv osv.

Hoppas ni gillade denna förvandling och kanske också finner inspiration till att testa göra om något där hemma!

Kram på er och ha det bäst!❣️

EB

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *