camper van
Van Conversion

Camper Van Conversion Sverige – Dag 33-38

Ännu ett inlägg om vår kära Camper Van. Vår Van Conversion går verkligen framåt, det ni nu kommer läsa om är egentligen bara sånt som är kul! Att göra sånt som inte syns eller knappt märks är så långsamt, men ytterst viktigt också! Dock så är vi förbi den delen nu, vilket känns så härligt! 🤗

Här kan ni läsa om vad vi gjort hittills.

DEL 1

DEL 2

DEL 3

DEL 4

DEL 5

Håll i er, nu åker vi, del 2 🚌

CAMPER VAN – DAG 33 – klä in sofforna

När ramen till sofforna var gjorde skulle vi klä in dom. Min första tanke var att klä sofforna med plywood och sedan måla dom rosa 💗, men när vi väl var där kände jag bara hur snyggt och proffsigt det skulle se ut att lägga panel även på dom! Så så blev de! Och jag är så nöjd över det beslutet! Det ser verkligen ut som proffsbygge, in my opinion!

camper van

Camper Van ska ha ett speciellt stuk, det ska vara hemtrevligt och mysigt, och för oss är det viktigt att vårt snygga hantverk ska synas! Vi gör hellre om det 2-3 gånger än att slavgöra det!

van conversion

DAG 34 – MÅLA MÅLA MÅLA

Ägnade några timmar åt att dutta vit färg där vi skruvat och spillt lasyren! Som man kunnat se på några av bilderna har det varit gråa fläckar/prickar. Det var lasyren som runnit underifrån när vi målade dom, vilket inte blev så snyggt såklart! Men efter lite putsning och vit färg så ser det nu ut som nytt igen! Det blev även såå bra när vi målade för skruvhuvudena, ser mycket bättre ut! Elin och Tims camper van ska minsann va proffsig!

DAG 35 – INNERPANEL I STORA LASS

Denna morgon åkte vi även till Byggmax för en stor shopping av plywood! Som ni ser på bilden, mellanrummet mellan sofforna och sängramen var vi tvungna att fylla, vilket vi också hade tänkt plywood. Men med lite eftertanke satte vi stående panel där! Shit vi avancerar 😎! Då tänkte vi att om vi har stående panel där, då hade det varit assnyggt med stående panel även på bakdörrarna! (men det är ett senare projekt!)

van conversion

I hålet mellan sofforna som ni kan se på bilden nedan, kommer det vara någon form av lucka/skjutdörr till kylskåpet!

camper van

DAG 36 – Vår längsta arbetsdag i bussen hittills, 6 timmar!

Denna dag hann vi så mycket! WOW! Men ack så slut på kvällen dock! Vi började med att kapa ut 2 st stora skivor plywood som skulle upp under sängen för att stabilisera ytterligare! Jag kan börja med att berätta att det inte var enkelt att få in denna stora skiva då den verkligen var precis… Vi fick lägga den i lutning och Tim fick dra på en sidan och jag sparkade på andra. Efter 15 minuter av kämpande åkte den äntligen in!

När den väl var inne kom vi på, ”fan också.. den ska ju målas” Hahah det var bara att måla på plats för ut skulle den inte😅! Den andra biten som skulle under sängen var mycket enklare då den endast var resterande 70 cm bred!

camper van

Då vi ska ha luckor över soffan behövdes det 2 st smala skivor/panel längst bak då man måste ha något att fästa gångjärnen i! Vi hade över en smal panelbit sedan tidigare som vi använde! Vi kapade ut luckorna och provade sitta! Då insåg vi att det behövdes ännu en stabiliserings regel i sofforna, så dom gjorde vi också! Satte också upp lister på sofforna med guldspikar! Målade luckorna vita.

Då vi sedan tidigare lyft in köksdelen i vår camper van så hade vi börjat klura på en ide till bänkskivan och väggen bakom. (väggen som ska bli mellan bodel och hytt). Det kommer ett inlägg om byrån vi använder som kök senare! Den har också fått sig en makeover kan man säga! Hursomhelst bestämde vi att ”såhär gör vi”, vi tog ett beslut gällande väggen, och kapade bänkskivan i rätt storlek! Då byrån är 90 cm bred valde vi att ha ett utstick på bänkskivan med 20 cm! Det kommer bli så bra!

Tim började även kapa reglarna till ramen runt hjulhusen! Där ska vi bygga ett hyllplan för att kunna förvara grejer! Förvaring är bäst!

DAG 37 – Måla kylskåp?

Som rubriken lyder, jag målade kylskåpet vitt! Haha vet inte om det var min bästa ide då det var väldigt svår målat, kanske inte det snyggaste men nu är det mycket fräschare vitt iallafall! 🙄 Vi gjorde även klart ramen runt hjulhusen. Där gjorde vi reglar hela vägen upp mot plywoodskivan för att stabilisera sängen ytterligare! Vad gjorde vi mer… Jo juste! Fäste luckorna med världens snyggaste gångjärn från Biltema! Jag älskar Biltema… ❤️❤️

camper van camper van

Bänkskivan sitter nu även fast i byrån, och byrån sitter fast i väggen! Så no turning back on the kitchen! Till köket hade jag tidigare köpt VÄRLDENS SNYGGASTE KNOPPAR, och då menar jag världens snyggaste, kan varit världens dyraste också…😅 Hittade dessa godingar på PrettyPegs. Behövde bara 6 st men köpte 10 st, man vet ju aldrig liksom! 1200 kr till bussen, det är nog det dyraste för så lite vi köpt hittills tro ja! 😂

camper van

När jag fått hem dom och testat så inser jag att hålet som är på lådorna (sen tidigare) är för stort, och jag behöver antingen spackla om och måla om bla bla bla eller så köper jag brickor och sätter bakom! Snabbt var de gjort och poff så har vi nu den snyggaste byrån EVER!

camper van camper van

DAG 38 nu börjar vi bygga väggen! + lite kuddar som ska sys!

När vi bestämt vart vi ska ha byrån och kunde fästa den i panelen så återstår bara att börja bygga väggen mellan hytten och bodel! Vi kommer ha ett ganska stort fönster, 70×40 ungefär. För att släppa igenom ljus, kunna se fram och om man i nödfall behöver smita i mellan bodel och hytt. För att spara lite yta valde vi att göra en lätt vinkel på väggen, ni ser det här!

Jag köpte även sittkuddar från hemtex och sydde detta! Fick klippa en massa och sy en hel del stygn, men de får duga så länge! Senare vill jag göra egna men nu får detta duga!

Innan jag sydde om dom!

 Efter! Visste blev det ändå någorlunda fint?

Vi är så nöjda och stolta över vad vi hittills åstadkommit i vår Camper Van. Tack för att ni följer vårt projekt och lämnar så fina kommentarer på Instagram!

Längtar efter härliga sommarkvällar med mitt hjärta i vår mysiga Van 🥰 Vi måste förövrigt döpa den till nått?? Har ni något tips?

Kram,

EB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *