corona
Livet

Corona – skrämmande!

Då jag är ”kroniskt förkyld” 😂 är det så svårt för mig att känna om det är värre eller sämre en dag, då jag alltid vaknar med ont i halsen och snuva… Nu när det är som det är i världen, med corona, vill man verkligen vara så försiktig som det går så man inte smittar någon annan. Därför valde jag igår att vara hemma sjuk, då jag speciellt också arbetar med människor är det en annorlunda sits.

Jag kommer att vara hemma både idag och imorgon för att ta det lugnt. Det som är så svårt för min del är att jag alltid har symtom, jag är aldrig symtomfri. Corona eller inte så har jag alltid någon form av förkylning vilket gör det svårt att veta och jag blir så nojjig. Kunder ringer och undrar över vår hygien och hur vi tar hand om allt nu när det är såhär, dom är oroliga, det förstår jag! På en salong är man nära varandra under en längre period vilket är en stor riskzon. Som dom flesta vet har frisörer och skönhetssalonger det riktigt tufft just nu, samtidigt som man inte vill att flera ska samlas på en liten yta samtidigt.

Jag har blivit permitterad på mitt jobb med 40%, under april månad kommer jag arbeta 72 timmar istället för 120.. Det kommer märkas av helt klar, trots det känner jag samtidigt att det är rätt beslut.. För att stoppa detta hemska corona virus måste försöka träffa mindre människor, och en frisörsalong är precis ett sånt ställe som många personer är på.. Man är så kluven, man vill att kunder ska komma (det är vår inkomst) men samtidigt måste man vara rädda om varandra och sig själv!

Tim, min duktiga andra hälft, har tagit sig in som utbytesstudent i Portugal till nästa termin. Det fanns endast 4st platser och han tog sig in! Sååå duktig! (skryter JA). Vi har tagit beslutet tillsammans och oj vilken erfarenhet! Så himla roligt att få vara med om! Men nu då när det är som det är vet man inte hur det kommer bli… Det är också så svårt att planera då framtiden i världen är så oklar… Enligt experter kommer corona viruset ha lugnat ner sig (förhoppningsvis) till sommaren, men enligt vissa kommer det dra igång igen till hösten. Man vill ju inte resa bort och gå skola utomlands då det är såhär… Så svårt att planera och av det får jag panik! Jag vill ju ha koll på allt!

År 2020 fick en mycket dålig start kan man säga… Inte bara så många sjuka utan också alla företag som kommer gå i konkurs, världsekonomin ser mörk ut.. Återhämtningen efter detta kommer ta lång tid! Jag tycker allt detta känns så obehagligt och läskigt, har absolut respekt för allt som händer och jag hoppas alla tar sitt ansvar. Jag är inte i en riskgrupp, däremot så har jag dåligt immunförsvar och tror att om jag hade blivit sjuk så hade jag nog blivit ganska dålig, min kropp har väldigt svårt att bli av med ”vanliga” virus, så tror absolut jag hade blivit dålig! Sen vill jag inte smitta dom runt mig… Träffar också många äldre på jobbet och jag önskar att är man i riskgrupper ska man inte besöka oss!

Idag har jag varit och hämtat ut mediciner till mina släktingar (familj), och om man har möjlighet hjälp dom! Vi måste hjälpas åt!

Nu har ni fått läsa lite om min oro, och jag tycker att är man inte ”orolig” borde man bli det, förstå mig rätt! Vi måste alla försöka göra allt för att stoppa detta och är man nonchalant kommer det aldrig fungera. Det handlar om kärlek till varandra.

/EB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *