DIY

DIY pyssel – påskpyssel 2020

Nu ska de pysslas minsann! DIY på mitt och mammas påsk pyssel! Vi valde att göra egna typer av blommor/ fjädrar då vi vill minksa användningen och konsumtionen av äkta fjädrar.. Vi har gjort TYLLBLOMMOR!

Jag kan börja med att tipsa om mina andra DIY inlägg, jag har bland annat gjort en egen spegelvägg, makeover på lampa och mina älskade sängbord! NI hittar dom här, här & här. Det första jag tänker på när jag ska pyssla, vad ska detta bli? Sen kommer nästa tanke som egentligen sätter gränserna, hur mycket får detta kosta? Det roliga dock, är att pyssla kan alla göra, för det är helt gratis! Men sen beror det på vars man lägger ribban.

Påsk pyssel 🌷

Jag har länge tyckt det varit svårt att inreda i mina fönster, men nu när påsken närmar sig så tänkte jag att det är ett toppentillfälle att lösa det problemet. Ofta till påsk plockar man in ris (grenar) och sätter fast fjädrar i olika färger, hänger på olika glada hängen. Men så ville inte jag ha det! Först och främst ville jag INTE använda mig utav fjädrar, pyssel som får djur att lida är inte bra pyssel. Då började min hjärna snurra och fundera på vad man kan ha istället 🤔

Ett tyg som går att forma till en fjäder? Eller kanske som knoppar? TYLL! Jag åkte till Ohlssons tyger. Köpte i tre olika färger, vit, lila och rosa! Just det hårda tyllet, kallas för slöjtyll, kostar 63 kr/metern vilket är superbilligt. Jag köpte 1 dm av det lila och 2 dm var av vit/rosa. Tror hela paketet gick på 39 kr? Och då köpte jag 2 st guldrep också och dom var dyrast 😂

När jag och mamma sedan skulle göra något av detta började det mer likna blommor/solfjäder. Hursom blev det jättefint!

Jag länkar en beskrivning här! Det är en video som ni hittar på mitt instagram/igtv konto. Där finns allt med som vi gjort! Om ni gillar den så lova att ni visar det❤️

DIY tyllblommor

Såhär har vi gjort TYLLBLOMMORNA:

 1. Börja med att mäta ut rätt storlek, jag hade ungefär 10×10 cm.

      2. Biten som du nu har klippt ska vikas till en ”plissé”

       3. Nu ser tyllen ut som en solfjäder. Vik den på mitten och applicera en dutt lim. (detta steg är varmt, akta så ni inte bränner er)

 

           4. Håll sedan en stund tills limmet stelnat och håller ihop blomman av sig själv! (detta steg också varmt)

Tadaaa.

Dessa fina tyllblommor smyckade mitt påsk pynt i år!

Vi använde även en massa annat! Vi har egentligen mest tagit av det vi hade hemma, men en sak man behöver är limpistol!

Som ni kan se ligger det en plastblomma på bordet, och den använde både jag och mamma. På mitt ris högre upp kan man se att jag har små ”knoppar” av färger, det är från plastblomman! Vi plockade lös ”blommorna” endast tyget och knöcklade ihop dem till en knopp/skott. Blev riktigt gulligt! Mamma använde sig bara utav dom på sina grenar, det blev nästan som ett körsbärsträd, superfint! (tyvärr har jag ingen bild men ni kan tänka er) På mitt instagram konto, videon som jag lagt upp, hittar ni precis hur jag tagit lös dom. Kika in här!

Allt det andra på ovanstående bild använde vi till andra grenar, vi gjorde några till farmor tillexempel. Det bästa med pyssel är att det är så roligt och enkelt! Alla kan om man bara vill 🧡 Så, nu har ni ett toppen sätt att göra fint påskpyssel på, istället för att använda fjädrar! Och jag tycker det blev mycket bättre än det ”vanliga” påskpyntet man brukar göra! Detta kan man ju ha framme hela våren 😍

Här har ni min skapelse, DIY påsk PYSSEL 2020!

DIY pyssel

Kram till er alla!

Glöm inte att kika in min senaste IGTV video, då hade jag blivit glad! Tack!

/EB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *