gardiner
Inredning

Fålla 4st nya gardiner

Hej allesammans! Små vårtecken är på ingång och jag blev sugen på nya gardiner, därav har jag insett hur svårt det är att fålla! Vi har haft gråa gardiner i varje fönster, gråa i köket, vardagsrummet och sovrummet. Jag kände att det hade varit roligt med något nytt!

I lördags när vi kom hem från fjällen och vi packat upp, åkte jag först till Rusta (hittade inget där) sedan till Jysk (alldeles för dyrt), Coop hade inga fina så slutade med Ikea 😂 En lång tur för 2 st gardinpar kan man säga 😂 Hittade dessa från Ikea, HILJA. Det är likadana gardiner som jag haft tidigare i köket fast vita, tycker dom funkat bra och är fina 🤗 Jag skulle ju åkt till Ikea på en gång 😅 I söndags hade jag stor städning av hela lägenheten, städa allt det var så skönt! Åkte även och köpte blommor!! Händer väl aldrig? Blev sugen på tulpaner nu när det snart är påsk och vår 😍

Gardiner

Gardinerna är såhär tunna och fina, vilket ändå släpper in mycket ljus men samtidigt ramar in fönstret snyggt! Jag är egentligen en person som inte köper vitt, det passar inte mig, men mer och mer har jag ändå börjat känna att det är en smidig färg när man bor litet. Vita gardiner är också bra för att det blir så fräscht! Hela vardagsrummet uppfattas i mina ögon mycket större BARA genom att byta gardiner. Så små medel kan verkligen göra stor skillnad! Och vet ni vad som blev den absolut största skillnaden från förut? Jag gav mig på att fålla dom!

Fålla gardiner

Tidigare så har gardinerna bara hängt ner på golvet, och det tycker jag faktiskt är fint! Det blir en mysig känsla över det! Däremot kände jag nu med vita att det fort kunde bli smutsiga om det låg en hög vitt tyg på golvet😅 Sammetsgardinerna jag fått av mormor och morfar i julklapp beställdes i precis rätt längd, så där dom hänger är det ingen hög utan dom är perfekt höjd från golvet. Nu när jag haft dom ett tag så tycker jag att det både är snyggt och praktiskt, därför ville jag fålla mina nya HILJAgardiner. Ni kan läsa om sammetsgardinerna här.

Kan säga att det var ett rappel att nåla upp så dom skulle se hyfsat lika ut 😂 Och när jag gjort den första gick det inte att använda den som en mall då gardinstången är smalare på en sida 🤨 Jag fick nåla och verkligen försöka modifiera så gott det gick eftersom de var olika, men tycker ändå jag fick till det bra! Då jag inte har någon symaskin så använda jag mig utav fållband! Första gången de med men verkligen supersmidigt! Nu när dom hänger där färdiga så ÄLSKAR jag mina vita gardiner! Med fållbandet/kanten längst ner blir det en tyngd som gör att gardinparet faller snyggare! Nu har jag gjort gardinerna i vardagsrummet, kvar är köket!

(ursäktar röran, detta var mitt under städsöndag) Ni ser här, jag tycker det är fint när dom går ner på golvet också, men om man jämför fallet på gardinen på denna bild och dom som kommer så är det stor skillnad. Och visst ser det luftigare ut?

gardiner

Idag börjar jag jobbet kl 13, så jag hinner ju en hel del innan dess! Riktigt kul att få pyssla på med nått! Jag och mamma pysslade tillsammans i måndags, påskpyssel! Det var riktigt kul! Vi använde oss av lite blandat som vi har hemma, men inte fjädrar! Vi gjorde egna tyllblommor istället och ni ska få se resultatet nästa vecka! Jag är riktigt nöjd! Tyll är väldigt enkelt att använda då det är ett styvt tyg, även superbilligt! Jag köpte 3 olika färger, 20 cm/bred, det kostade ungefär 25 kr! Billigare än fjädrar också!😇

Önskar er en fin dag!

/EB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *