Makrame fjädrar av garn
DIY

Fjädrar i garn – Makrame

Påskpyssel del 1.

Skippa fjädrarna! Pyssla med makrame och skapa otroligt fina fjädrar av garn istället. Det är inte bara bra för djuren, det är också billigt och väldigt roligt!

För mig innebär påsken 3 saker. Pyssel, godis och mat. Och självklart ska jag dela med mig av mina pyssel här! Idag ska vi pyssla med makramé!

Fjädrar i garn – Makrame

Påskris, vippor och liknande dekorationer innehåller i vanliga fall oftast fjädrar. Det jag försöker göra är att hela tiden komma på andra lösningar. Som tillexempel förra året då jag gjorde denna variant på påskris. Jag blev så nöjd och hade faktiskt kvar riset i fönstret nästan till sommaren. Så, idag ska vi pyssla ihop en annan typ av fjädrar, nämligen i garn. Jag har läst mycket om makrame och tycker det är så fint! Att knyta och knåpa för att få vackra föremål är väldigt intressant.

Okej, jag gjorde rätt så många fjädrar i garn mest för att det var kul men som dekoration behövdes 3 stycken. Istället för ris i fönstret i år, knöt jag dom runt gardinstången. Det blev så fint! (jag har även köpt fina blom-lökar i fönstret så ris fick faktiskt inte plats..).

Makrame fjädrar av garn

För att göra fjädrar i garn – makrame. Behövs:

  • Garn
  • Någon form av ring eller pärla. Jag använde faktiskt skruvar. (det är för att kunna knyta fast garnet)
  • Sax & linjal

Steg 1. Klipp en garn tråd som är 40 cm. Vik på dubbel.

Steg 2. Knyt den runt ringen/pärlan (i mitt fall en skruv).

Steg 3. Klipp en massa små garn trådar som är ungefär 15 cm långa. Och ja, en massa!

Steg 4. Placera skruven och garnet som är fäst framför dig, man kan tejpa fast den så det ligger på plats. Vik en 15 cm garn tråd på dubbel och placera den under skruv-tråden. Nu ska du ha en ögla på en sida tråden och två ändar på andra.

Steg 5. Vik ännu en 15 cm garntråd på dubbel och placera den i motsatt håll över den tidigare. Nu ska ändarna i tråden under igenom öglan över och tvärtom på andra sidan.

Steg 6: Gör denna process tills du känner dig nöjd med bredden på din kommande fjäder.

Steg 7. Forma din makrame konst till en fjäder med hjälp av saxen. Här får man frisera lite och klippa med känsla.

Wips så var du klar! Hoppas det gick att förstå.. Alltid svårt att förklara utan bilder. Men, såklart finns det en video på Instagram där du ser precis hur man ska göra! Du hittar den här.

Glöm inte att pyssla går med det mesta, ni ser, om man inte har en ring eller pärla. Så fungerar en skruv lika bra. Och framför allt, det är väldigt billigt! Oftast så har man mycket av detta hemma och då är det i princip gratis dekoration och en rolig sysselsättning. Jag tror inte detta är min sista gång jag testar makrame.

Jag vill även tipsa om Panduro som har en hel sida med pyssel utan fjädrar.

Jag önskar er en fin helg och jag har 2 till pyssel inplanerade som jag tänkte dela med mig av innan Påsk.

 💛Instagram 💛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *