knäck
Annat skoj

Gjorde knäck en onsdag <3

Hej allesammans!
Igår gjorde jag knäck!! Så himla gott, och enkelt. Jag älskar när saker är enkelt…. Jag gjorde två olika sorter, en vanlig med kokos och en som Baka med Frida har gjort, ni hittar hennes recept här. Dom blev så goda båda två men bättre konsistens på den med julmust, lärde mig under tidens gång kan man säga haha 🙂

Idag har varit första dagen på mitt nya jobb och det känns superbra, mycket nytt att lära sig såsom datasystem och nya märken men det brukar gå ganska fort. Jag var lite rädd till en början att jobba i en galleria just pga arbetstiderna men dels för att jag fick en 75% tjänst och för att jag har börjat tänka lite mer i dom banorna känns det helt okej, eller väldigt bra kan man säga. Jag kommer att jobba olika tider under veckans gång med ett 6 veckors rullande schema och när min arbetsgivare berättade för mig allt så kände jag bara hur rätt det kändes. Kunna liksom göra bort både träning och ev handling på morgonen är ju jätteskönt! Kommer bli bra, uppdaterar er om de mer framöver.

Bland de bästa med julen är väl ändå julmusten? Den är ju hur god som helst och jag kan gärna dricka det till allt… Därför när jag såg Baka med Fridas recept på knäck med julmust kände jag att detdär måste testas. Jag började med att göra en sats med ”orginal” knäck.

Recept från Ica (grundrecept till knäck ser likadant ut på alla sidor):

  • 2dl strösocker
  • 2dl vispgrädde
  • 2dl ljus sirap

Började koka ihop ingredienserna men hade egentligen ingen aning på hur länge, det stod ju inget i receptet… Tillslut tänkte jag att nu måste det väl vara färdigt och haha ja färdigt va de minsann… Håller tummarna att ingen tappar en tand 😉 Så inför satsen med julmust visste jag nu om att det inte fick koka lika länge som förra! Men alltså hur det ser ut när knäck kokar upp, man blir nästan rädd!

Recept taget från Baka med Fridas bakblogg:

  • 2dl strösocker
  • 2dl julmust
  • 2dl vit sirap
  • 2dl vispgrädde
  • 2msk smör
  • 0,5dl hackad mandel

För det första hade jag inte vit sirap hemma utan bara ljus men tänkte att det borde funka! Sen skippade jag mandeln då jag förs inte är så förtjust i nötter sen också för att doseringstratten som jag köpt inte funkar så bra med klumpar i smeten. Man kan såklart strö över som Frida gjort men jag är inget fan av mandel så avstod. Domhär blev helt perfekta och det var såå gott med julmust! Smakar inte supermycket julmust men absolut att man känner av det. Måste göra fler innan jul för ska ge bort lite i små fina påsar och tror det jag gjorde nu inte räcker. Då ska jag testa chokladknäck, att man blandar i kakao eller oboy pulver i, hmm det kan bli smaskigt!

Kika in dessa godingar, dom med kokos är vanlig orginal smet.

Kram ha en trevlig kväll! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *