adventspyssel
DIY

Hotellöverkast Christmas Edition – Adventspyssel med EB del 3

Varm välkomna till

Adventspyssel med EB del 3.

Idag ska vi göra en riktigt rolig och finurlig grej, ett hotellöverkast, med lite christmas editon såklart. Mamma har länge funderat på hur överkastet ligger på hotell, hur kan dom bädda så enkelt liksom! Så hon hade detta som förslag till mitt adventspyssel och jag tyckte idén var lysande!

Här nedan länkar jag mina tidigare adventspyssel med EB.
Adventsljusstakar
Julkrans

Ni vet när man vaknar på morgonen och ser sängen bara stå där sådär superstökig… Man stänger helst bara dörren. Fullstora överkast är så stora och tunga, man måste springa fram och tillbaka fram och tillbaka för att det ska ligga rätt… Nä det orkar man inte. Iallafall inte jag… Dock så ska jag inte sitta här och skriva att jag brukar bädda… det är  faktiskt Tim som ska ha den credden. Detta adventspyssel är ett hjälpmedel till honom😉

Mamma har kommit på lösningen, häng på! 🥰

Såhär kan det se ut när du kommer in på ett hotellrum (syftar på sängen nu), överkastet går oftast till mitten på sängen och har en tjockare ”mudd” eller vikt kant.

hotellöverkast

Ibland kan även kanten vara lite tjockare och man får känslan av att det är ett annat tyg, och det är det vi kommer skapa idag. Den vikta kanten som ni ser, kommer jag i denna text kalla för inget mindre än ”vikt kant” även om den inte bokstavligen är vikt i vårt fall… Ni förstår eller kommer förstå😂

Vi började med att spåna vilken färg ska vi använda på vårt hotellöverkast ? Grått känns ju väldigt användbart, så vi bestämde oss för det. Och då vi båda har fullstora sängar, 180×200, behöver våra hotellöverkast vara bland dom större storlekarna, 250×250. Vi hittade detta från rusta! Väldigt fint och fluffigt, och inte så dyrt heller! (rusta hade ingen bild så lägger ut en som jag tagit)

hotellöverkast

Just adventspyssel med EB ska visa att det går att göra fina/lyxiga saker för en liten summa pengar, samt att öka kreativiteten hos många. Därför vill jag tillägga att för detta pyssel kan du använde i princip vilket överkast som helst, och tänka i vilka färgbanor som du vill. Om vi hade haft något gammalt överkast över så hade vi självklart använt det, men nu hade vi inte det så de blev från Sveriges bästa butik, rusta.

Hursom, efter det att du bestämt dig för ditt överkast så ska du grunna på hur du vill att den tjocka vikta kanten ska se ut. Eftersom jag är så inspirerad nu av detta ”teddy tyg” eller ”imiterad fårpäls” så valde jag såklart det. Och inte är det enkelt att få tag på inte… Men till sist, Rusta, levererar som vanligt… Dom hade stora plädar i detta tyg för endast 149kr st. Så lycklig när jag hittade dessa. Det är ju ändå ett adventspyssel så jag tycker absolut detta fluffiga lurv kommer ge en härlig julstämning hos oss.

Detta vita fluffiga tyg kommer att bli min vikta kant.

Okej men nu har vi egentligen allt vi behöver!

Överkastet från rusta klippte vi av på mitten, jag och mamma, så vi skulle få var sitt hotellöverkast. Sen tycker jag det också blir en perfekt längd för detta hotellöverkast. En lagom längd så det är enkelt att bädda med och inte för tungt. Sedan får man bestämma lite hur bred man vill att den vikta kanten ska vara! Jag ville ändå att den skulle synas bra, så valde 30 cm. Och man vill ju att den vikta kanten ska bli sådär härligt fluffig och tjock, så ett tips är att vika den dubbel.

hotellöverkast

Så den totala längden på mitt hotellöverkast är 250×125 + 30 cm vikt kant.

Den vikta kanten klippte jag 60 cm och vek den dubbel. Eftersom pläden inte var lika bred som överkastet (250cm) så var jag tvungen att göra två bitar och sy ihop dom först. Sydde hela som en ”tub”.

Sedan är det enkelt att bara nåla fast ”tuben”/den vikta kanten i överkastet, rätsida mot rätsida och sy fast dom med varandra. Nu börjar det närma sig, vårt färdiga hotellöverkast.

Woila! Så kul och smidigt! Tur att mamma har en symaskin, lite jobbigt om man skulle behöva sy detta hotellöverkast för hand… När vi var på rusta köpte jag två plädar, den ena gick åt för att göra den vikta kanten och den andra har jag klätt om våra stora prydnadskuddar, så oj vilket fluff vi har i sovrummet nu. Längtar tills Tim kommer hem och ser detta myspys 🥰 Älskar när man kan kombinera sysslor och bekvämlighet med adventspyssel. Så roligt att få sprida lite Christmas joy! Och fort går det också, detta gjorde jag på en kväll 🥰

adventspyssel adventspyssel

Steg för steg adventspyssel ”hotellöverkast”:
  1. Hitta ett överkast som du vill ha, tänk på att eftersom du ska dela det på 2 kan det vara kul att göra detta adventspyssel med någon.
  2. Fundera på vilket tyg du vill ha som vikt kant.
  3. Klipp av överkastet på mitten.
  4. Gör sedan den vikta kanten av valfritt tyg. Jag gjorde en bit som var 60 cm och vek den dubbel.
  5. Sy den vikta kanten, typ som en tub.
  6. Fäst den vikta kanten/tuben i överkastet, rätsida mot rätsida, nåla fast och sy ihop.
  7. Woila.

Hoppas ni gillade detta avsnitt av Adventspyssel med EB, om ni blir inspirerade av mina pyssel skulle jag bli jätteglad om ni ville tagga mig i era kreationer. Instagram @ebinredning

För en mer visuell instruktion rekommenderar jag min IGTV som heter ”Adventspyssel med EB Hotellöverkast”, ni hittar den här.

Önskar er en fin tredje advent 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *