lister makeover
Inredning,  DIY,  Renovering

Makeover med Lister i Vardagsrummet

Hej hopp!

Nu ni, jag har målat och gjort en makeover i vårt vardagsrum, använde mig av lister för första gången. Jag är så nöjd! Jag tyckte det var dags att göra något åt de vita väggarna… Min målbild var en annorlunda känsla med den perfekta beiga färgen. Sådär beige/rosa aktig.. Jag åkte till Nordsjö Design i Umeå och precis innanför dörren står det uppmålat den perfekta färgen!! Den kallas för Brave Ground och är årets kulör 2021. På hemsidan, kan ni se dom olika kulörerna, den ser mer brun ut på bild tyvärr. En färg som jag också blev helt kär i är African Glow, men den får bli vid ett annat tillfälle.

Makeover med Lister

Jag började med all maskering… Måla är kul men maskering.. puh… Runt lister, eluttag, tv-bänken och mot taket. Vi var även tvungen att plocka ner tv:n såklart, men det är väldigt smidigt.

Lister köpte jag på Bygma i Umeå, det finns ett stort utbud av lister där men vi fastnade för en som såg lite annorlunda ut. Jag måste erkänna att jag var skeptisk kring formen när den var omålad, men Tim trodde att det skulle bli bra. Vilket det blev också! Listen är som trekantig men ändå platt istället för spetsig… haha svårt att förklara.

Vi kapade listerna i rätt längd och sedan målade jag väggen. Jag valde att måla väggen först, lister för sig och sen limma fast. Om jag skulle göra det igen hade jag limmat fast lister på väggen sen målat. För när du målar obehandlat trä så vill det röra på sig, så ja, det var väldigt svårt att få dom sitta slimmade mot väggen när jag gjorde den första ordningen. Jag fick i efterhand gå in med fog där de inte vill sitta mot väggen och sedan måla över igen, så lite backjobb blev det.

Jag limmade listerna med konstruktionslim.

Men slutresultatet blev densamma. Och jag är så nöjd. Det känns riktigt bra att ha samma färg på väggarna samt en mörkare färg i vardagsrummet. Sen är det alltid kul när det händer något i rummet, som i detta fall, Lister.

Hoppas ni gillade min makeover och som sagt, under februari kommer det hända en hel del på mitt Instagram konto. Stay Tuned.

Här hittar ni mitt Instagramkonto & en progress video på väggen.

Och TADAA, Resultatet.

ResultatVideo från Instagram hittar ni här

makeover lister lister makeover vardagsrum

Önskar er alla en fortsatt fin kväll!❤️

/EB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *