pimpla bergsjön
Livet

Pimpla i Bergsjön – dag 2

Tjolahopp tjolahej!

Idag bjöd Kittelfjäll ännu en gång på strålande sol och klarblå himmel! Att pimpla var absolut en av alternativen vi hade för dagen! Igår pimpla vi också, och då sa vi att idag skulle vi bara slappa, men nu var det ju så fint väder så vi tog oss ut!

Pimpla i Bergsjön

En längre skotertur till Bergsjön, vi har lånat Tims mammas skoter nu och det går riktigt bra 😉. Efter skoterfolkrace så har Tim fått ondare och ondare i höger arm/handled! Igår och idag har det blivit värre och han är riktigt svullen, inte kul 😣. Vi körde försiktigt skotern och hittade färdiga hål att pimpla i på Bergsjön, vilket va bra då behövde han inte veva på så värst med borren! Blåsten kom ganska snabbt och vi har kommit fram till slutsatsen att på fjäll-sjöar så kanske de alltid blåser? Haha känns som det eftersom det typ var helt vindstilla i ”byn” sen ute på sjön kaos 😂 samma igår..

Vi satte oss på skotern och pimpla, om det ska nappa brukar man känna av det ganska fort men denna gång gjorde det inte de heller (samma som igår). Vi satt precis och pratade om hur dåligt fiske det var i Bergsjön och Saksensjön (läs förra inlägget här) på vintern. På sommaren får vi hur bra och fina som helst! Precis då nappar det för mig och upp kommer en lite mindre men ändå helt okej röding 😍 Då känns det mycket bättre så då beslutar vi oss för att åka hem 😂

När Tim drar upp sin lina så hänger värsta megafisken på 😂 NOT😂 Asså stackare den måste ha kört fast och säkert hängt där ett tag men eftersom den var så liten så kändes det knappt 😂

Alltså kolla på honom 😍 😍 Mitt hjärta smälter 😍 (pratar inte om fisken)

(här ropar Tim efter fiskarna i Bergsjön)

Min storfiskare 😍 🤣

Imorgon blir det hemfärd efter lunch, vi har haft helt fantastiska dagar här och det är så skönt att få komma iväg en stund! Man glömmer nästan allt kaos som är hemma med corona, usch så obehagligt de är! Som frisör i en galleria märker man av oron, för 2 veckor sedan. Allt blev bara blankt i våra bokningslistor, kändes så sjukt konstigt.

Corona

Mars månad är en ”normal” månad för frisörer då vardagen återgår till det normala efter jul och nyår. Vi hade mycket att göra och jag hade fulla dagar varje dag, tills en dag då jag inte hade det längre. Inga kollegor heller. Kunder ringer in och avbokar och dom som vi väl klipper sig, ALLA pratar om hur orolig man är/läget i världen gällande corona. Det är det enda vi pratat om i säg 2 veckors tid på jobbet. Kunderna pratar om det, i fikarummet pratar kollegor om det, och ja, det är förståeligt.

Jag är fortsatt ledig till på tisdag då en annorlunda vardag drar igång igen! Vi har nämligen allihopa på jobbet fått gå ner i tid.. Jag som jobbar 75% i vanliga fall brukar ha 120-126 tim/månaden. Nu har mina timmar i april minskat med 48 timmar.. Vi väntar fortfarande på information om hur det blir med lönen och allt annat. Då vi arbetar i galleria så kan det nog förändras snabbt! Det är en sån konstig känsla, alla är verkligen i ”oros läge” vilket absolut är förståeligt men obehagligt att se.

Vi får hålla tummarna att de flesta företag kommer klara sig, det är så hemskt för alla som måste stänga ner. Alla måste göra sitt yttersta för att denna spridning minskar/försvinner, inte bara för alla företags skull utan varandras! Om alla blir sjuka så kommer man inte få plats i vården/sjukhus, det räcker inte till. Vilket absolut inte får hända!

Ta hand om er 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *